Παραγωγή - Εμπόριο & Τυποποίηση Πατάτας & Αράπικου Φυστικιού
 
1ο χλμ. Μεσσήνης - Καλαμάτας
24200 Μεσσήνη, Βιοτεχνικό Πάρκο
 
Τηλέφωνο: +302722024049
 
Κινητό τηλέφωνο: +306944659690
 
 
 
 
 

Αράπικα Φυστίκια - ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΑΝΑ ΓΗ

 
Από το 2012 η εταιρεία ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ & ΣΙΑ ΕΕ - "ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΑΝΑ ΓΗ" στη Μεσσήνη Μεσσηνίας εμπορεύεται αράπικα φυστίκια και τα διαθέτει και σε σπόρο, καλλιέργεια που θεωρείται παραδοσιακή για την περιοχή μας.

Το αράπικο φυστικί γνωστό και στους επιστημονικούς κύκλους και ως αραχίδα (arachis hypogaea), είναι σε όλους μας πολύ γνωστό φυτό, αφού όλοι έχουμε δοκιμάσει τους θρεπτικούς ξηρούς καρπούς του.

Οι καρποί της αραχίδας, δηλαδή τα αράπικα φυστίκια, είναι αρκετά πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά.

Η παρότρυνση των παραγωγών να ασχοληθούμε και με αυτού του είδους την εμπορία, μιας και η καλλιέργειά της έτεινε να εξαφανιστεί από την περιοχή μας, μας έδωσε δύναμη στο να επεκταθούμε και σε αυτού του είδους την δραστηριότητα.

Η εταιρεία μας έχει εξοπλιστεί με τελευταίου τύπου μηχανήματα χρωματοδιαλογέα, αποφλοίωσης και ταξινόμησης του καρπού, με αποτέλεσμα να μπορούμε να διαθέσουμε στους πελάτες μας αρίστη ποιότητα φυστικόψιχας και φλοιό σε όποιο μέγεθος και ποιότητα μας ζητηθεί.

 
 

 

Πιστοποιήσεις

 
Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη από το 2008 με πιστοποιητικό GLOBALGAP και πιστοποιητικό Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000:2005.
 
iso 22000-2005
eurocert